Παρελθόν από τον πάγκο του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ αποτελεί ο Φούλβιο Μπετρίνι.
Ο Ιταλός τεχνικός έλυσε την συνεργασία του με την ομάδα, καθώς η διοίκηση έκρινε ότι τα αποτελέσματα και η εικόνα της ομάδας δεν ήταν αυτή που έπρεπε με βάση το ρόστερ που είχε στην διάθεσή του.
Η διοίκηση κινήθηκε άμεσα για τον αντικαταστάτη του, ο οποίος θα είναι ο Γιόσκο Μιλενκόσκι από τη Βόρεια Μακεδονία.
Ο νέος τεχνικός της νησιώτικης ομάδας, που ήδη βρίσκεται στην “Βασίλισσα των Κυκλάδων” είναι γεννημένος στις 11.09.1960 στο Κρούσεβο, της Βόρειας Μακεδονίας.
Μετά τη χώρα του και τις διακρίσεις των 15 τίτλων με την Ραμποτνίσκι Σκοπίων, γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη γειτονική Τουρκία, όταν το 2014-2015, με “μπόμπερ” τον Βέλγο νυν άσο του Παναθηναϊκού, Βαν ντε Ντρις οδήγησε στην Άγκυρα την Μάλι Μίλι Πιγιάνγκο στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα αλλά και στην κατάκτηση ενός Βαλκανικού κυπέλλου.
Ακολούθησε το 2017 η συνεργασία του με την Ζιράτ όπου κλήθηκε να καλύψει το κενό του Ισπανού, Φερνάντο Μουνιόθ, ο οποίος αποχαιρέτησε την τουρκική ομάδα για χάρη του Ολυμπιακού. Ο Σκοπιανός προπονητής, δεν άφησε την ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και αναδείχθηκε φιναλίσ του CEV Cup, γνωρίζοντας την ήττα από την πανίσχυρη ρωσική Μπελογκόρι Μπέλγκοροντ του γίγαντα, Ντμίτρι Μουζέρσκι.
Οι επιτυχίες του νέου προπονητή του Φοίνικα, δεν πέρασαν απαρατήρητες στην γειτονική χώρα, καθώς η Τουρκική Ομοσπονδία Βόλεϊ έχρισε τον Μιλικόνσκι ομοσπονδιακό τεχνικό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της “ημισελήνου”, την οποία οδήγησε μάλιστα στην 11η θέση στο Ευρωβόλεϊ του 2017.
Αξίζει να σημειωθεί δε, πως ο Μιλένκοσκι, που εργάστηκε για μια σεζόν και στο Μαυροβούνιο για λογαριασμό της Μπουντβάνσκα Ριβιέρα, πέρυσι είχε βρεθεί μια ανάσα απο τον παγκο του ΠΑΟΚ, αλλά την ύστατη στιγμή η διοίκηση της ομάδας της Θεσσαλονίκης προτίμησε τον Νίκολα Ματιάσεβιτς.
Ο Μιλενκόσκι, που θεωρείται μεγάλος γνώστης του αθλήματος, έχει αναδειχθεί 8 φορές κορυφαίος προπονητής της χώρας του, στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της οποίας διετέλεσε από το 1997-2008 ομοσπονδιακός προπονητής. Έχει γράψει πολλά βιβλία για το βόλεϊ, ενώ στις πρόσθετες δεξιότητές του συμπεριλαμβάνεται η έφεση που έχει στις ξένες γλώσσες καθώς πέρα από τις γιουγκοσλαβικές γλώσσες (Σερβικά, Βοσνιακά, Κροατικά, Σλοβενικά, Μαυροβούνια), μιλάει πολύ καλά, αγγλικά, ελληνικά, γαλλικά (βασικά), ρουμάνικα (βασικά), βουλγάρικα (καλό επίπεδο) και ρωσικά (βασικά).