Μπορεί τα μέτρα για τον κορωνοϊό να καταργούνται σιγά σιγά και η χώρα μας να ετοιμάζεται για ένα καλοκαίρι… «κανονικότητας» παρόλα αυτά αρκετοί είναι αυτοί και από την Ελλάδα και από τον εξωτερικό που υποστηρίζουν ότι από το φθινόπωρο θα πρέπει να είμαστε ξανά προσεκτικοί.
Το πρωί της Τρίτης η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα είπε ότι αν και για το καλοκαίρι υπάρχει αισιοδοξία, εντούτοις το φθινόπωρο είναι πιθανόν να χρειαστεί να είμαστε πάλι προσεκτικοί με τον κορωνοϊό.
Νωρίτερα ο Διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, υπερασπίστηκε τις ακραίες εικόνες που βλέπουμε από την Σανγκάη λέγοντας ότι προτιμά αυτές τις εικόνες παρά τις εικόνες της Ιταλίας και των πολλών νεκρών.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε κάθε τόνο ότι από Σεπτέμβριο θα επανεξεταστούν τα μέτρα για τον κορωνοϊό τα οποία άρθηκαν για να έρθουν τουρίστες το καλοκαίρι.
Εκτός Ελλάδας είδαμε τον Μπιλ Γκέιτς να μιλά για μια νέα πανδημία που θα έρθει και για το τι πρέπει να κάνουμε για να την αποτρέψουμε, μάλιστα ο ίδιος ανακοίνωσε ότι δημιουργεί μια ομάδα η οποία θα αποτελείται από 3.000 γιατρούς, επιδημιολόγους, ειδικούς σε θέματα πολιτικής και επικοινωνιών και διπλωμάτες που θα λειτουργούν υπό την καθοδήγηση του ΠΟΥ και θα δουλεύει πάνω στη νέα πανδημία που θα έρθει.
Μάλιστα την Παρασκευή ο διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Tedros Adhanom Ghebreyesus, επαίνεσε το τελευταίο βιβλίο του δισεκατομμυριούχου και αυτοαποκαλούμενου «ειδικού» της πανδημίας Μπιλ Γκέιτς δηλώνοντας ότι συμφωνεί πλήρως με την επιμονή του μεγιστάνα λογισμικού ότι «πρέπει να ενεργήσουμε σύμφωνα με τα μαθήματα του Covid-19 και να καινοτομήσουμε ώστε μπορούμε να προσφέρουμε γρήγορες, δίκαιες λύσεις υγείας για να αποτρέψουμε την επόμενη πανδημία».
Νέα μετάλλαξη;
Μπορεί η μετάλλαξη Όμικρον να μην… τους βγήκε και στην Ελλάδα να επικρατεί πλέον το αφήγημα ότι μιλάμε για θανάτους με κορωνοϊό και όχι από κορωνοϊό, διότι δεν συμφέρει την κυβέρνηση το στοιχείο ότι η χώρα μας έχει τους περισσότερους θανάτους Covid-19 ανά εκατομμύριο πληθυσμού σε όλα την Ευρώπη.
Παρόλα αυτά δεν είναι διόλου απίθανο να φέρουν μια νέα μετάλλαξη. Ο Γερμανός υπουργός Υγείας Καρλ Λάουτερμπαχ, σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Bild είπε ότι «πιθανότατα στο μέλλον να αντιμετωπίσουμε μια μετάλλαξη του κορωνοϊού τόσο μεταδοτική όπως η «Όμικρον» και εξίσου θανατηφόρα όσο η «Δέλτα». Θα ήταν μια απολύτως θανατηφόρα παραλλαγή».
O 57χρονος Σοσιαλδημοκράτης υπουργός καλεί τους συμπολίτες τους να μην εφησυχάζουν σε ότι αφορά την πανδημία και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ακολουθώντας τα απαραίτητα μέτρα.
Προσθέτει όμως, ότι, αν και τα κρούσματα του κορωνοϊού μειώνονται στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης, ο ιός μεταλλάσσεται, κατά συνέπεια, οφείλουμε να είμαστε σε επαγρύπνηση, όπως επισημαίνει.
pronews.gr