Η Ορχήστρα των Κυκλάδων ταξίδεψε μελωδικά την Αμοργό (Βίντεο)

493
SHARES
1.4k
VIEWS

Η Ορχήστρα των Κυκλάδων ταξίδεψε μελωδικά την Αμοργό (Βίντεο)

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία και η Χορωδία Γονέων & Φίλων της Ορχήστρας των Κυκλάδων, με διοργανωτή το Δήμο Αμοργού, προσέφεραν μια ξεχωριστή εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους, σε μια υπέροχη πολιτιστική παρουσία στην Αιγιάλη.

Στην «Πλατεία Ηρώων Κινάρου», και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, παρουσιάστηκε, το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024,  ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα με τραγούδια από το ελληνικό και διεθνές ρεπερτόριο, ενθουσιάζοντας του θεατές. Τη χορωδία συνόδεψαν οι μουσικοί, Αραγιάννης Βαγγέλης, Κονσολάκης Αντώνης, Μάρης Απόστολος και Ρούσσος Νίκος. Στη δ/νση χορωδίας ήταν η Χριστίνα Ασημακοπούλου.

Την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024 πραγματοποιήθηκε  χορωδιακό εργαστήρι στον Πολυχώρο «Άννα Συνοδινού»,  στο οποίο συμμετείχαν όχι μόνο παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά και αρκετοί γονείς των παιδιών.  Την επιμέλειά του είχε η σοπράνο  Χριστίνα Ασημακοπούλου η οποία και δίδαξε στα παιδιά, μαζί με τους δασκάλους της χορωδίας  Ρούσσο Νίκο και Ρένα Βέργου όχι μόνο τις βασικές τεχνικές, αλλά και δύο τραγούδια τα οποία τα παιδιά παρουσίασαν την ημέρα της συναυλίας, συμμετέχοντας και αυτά μαζί με τα παιδιά της Χορωδίας.

Μια ιδιαίτερα όμορφη στιγμή του προγράμματος ήταν όταν οι δύο  χορωδίες και η ορχήστρα πλαισιώθηκαν από τον παραδοσιακό Αμοργιανό βιολιστή Σταμάτη Γιαννακόπουλο και όλοι μαζί τραγούδησαν το «Αμοργιανό μου πέραμα».

 Ο Δήμαρχος Αμοργού Ελευθέριος Καραΐσκος δήλωσε, « Ζήσαμε ένα υπέροχο μουσικό σεργιάνι από την Ορχήστρα των Κυκλάδων που μας ταξίδεψε με τους υπέροχους μουσικούς της και τα καταπληκτικά παιδιά της χορωδίας. Για εμάς του Κυκλαδίτες η μουσική είναι οι ρίζες μας, οι αναφορές μας, η ζωή μας.  Στόχος μας είναι η Αμοργός να γεμίσει πολιτιστικές δράσεις όλο το χρόνο, αναδεικνύοντας την πλούσια παράδοση της πατρίδας μας.»

Ευχαριστίες για την υποστήριξη της εκδήλωσης στην  Blue Star Ferries, τη Seajets, στους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων της Αμοργού καθώς και στους επαγγελματίες για την προσφορα κερασμάτων.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τοποθέτηση Δήμου Αμοργού για το Λιμάνι των Καταπόλων

Ένωση Ξενοδόχων Αμοργού: Επιστολή διαμαρτυρίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του νησιού

Ένωση Ξενοδόχων Αμοργού: Επιστολή διαμαρτυρίας για τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια του νησιού Διαβάστε τι αναφέρει η επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Ξενοδόχων...

Next Post

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.