Το πιάτο της ημέρας: Ζυμαρικά στο φούρνο με κεφτεδάκια και κρέμα γραβιέρας Νάξου
Υλικά για 4 άτομα
Για τα κεφτεδάκα:
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
2 αβγά
50 γρ. τριμμένη γραβιέρα Νάξου
1 κούπα ψιχουλα ψωμιού
1/2 ματσάκι μαϊντανός
Ανθός αλατιού
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα:
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξερό ξρεμμύδι
2 ώριμες ντομάτες
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
2 κούπες ζωμί ή νερό
300 γρ. πένες βρασμένες al dente
Για την κρέμα:
50 γρ. βούτυρο
50 γρ. αλεύρι
500 ml γάλα
1/2 κ.γ. ανθός αλατιού
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
200 γρ. τριμμένη γραβιέρα Νάξου