Το πιάτο της ημέρας με τυρόπιτες κουρού και μαλαθούνι Τήνου
Υλικά για 16 τεμ.
Για τη ζύμη
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
150 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ. ξίδι
150 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ανθός αλατιού
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
550 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
Για τη γέμιση
400 γρ. μαλαθούνι Τήνου 1 κ.γ. θυμάρι φρέσκο
1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 αβγό
Για την επάλειψη
1 κρόκος
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1/4 κ.γ. σουσάμι λευκό
1/4 κ.γ. μαυροκούκι
μαραθόσπορος, προαιρετικά