Πρωτοπόρα έρευνα για τις πολιτικές διαχείρισης κρίσεων του αγροδιατροφικού συστήματος στο μέλλον
Η επισιτιστική ασφάλεια, η βιοποικιλότητα και οι προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής είναι τρία βασικά στοιχεία που θα εξετάσει το νέο έργο THALLA (Ζωντανό Ευδόκιμο Αγρο-οικολογικό Εργαστήριο, στο πλαίσιο του Horizon Europe Project ECO-READY.
Για την κατανόηση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής και την ανάπτυξη εναλλακτικών σχεδίων και πολιτικών διαχείρισης κρίσεων του αγροδιατροφικού συστήματος στο μέλλον, πέντε βασικοί τύποι προϊόντων (βιομηχανική τομάτα, μέλι, σιτηρά, ελιά και προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας) θα αποτελέσουν τη βάση για την δημιουργία σεναρίων με σκοπό τον σχεδιασμό έκτακτης ανάγκης και στόχο την ενδυνάμωση και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του αγροδιατροφικού συστήματος και των τοπικών κοινοτήτων.
Το έργο θα υλοποιηθεί από Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Οργανωσιακής Καινοτομίας και Συστημάτων Διοίκησης/ORIMAS Lab) σε συνεργασία με την Ένωση Εργαζόμενων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ), την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και την Ένωση Αγροτών FARMERS UNION.
Αυτή η πρωτοπόρα ερευνητική προσπάθεια για τον ελληνικό χώρο θα επικεντρωθεί τις ακόλουθες δράσεις:
- Ημερίδες, παρουσιάσεις, ομιλίες και συναντήσεις ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών, καθώς και δράσεις ενημέρωσης σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
- Διανομή και συμπλήρωση σύντομων ανώνυμων ερωτηματολογίων (σε έντυπη ή/και ηλεκτρονική μορφή) από καταναλωτές, εργαζόμενους, επιχειρηματίες, αγρότες και μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης.
- Διενέργεια ατομικών και ομαδικών συνεντεύξεων από μέλη της ερευνητικής ομάδας του THALLA.
- Διεξαγωγή ομαδικών συζητήσεων με ενεργά μέλη της τοπικής κοινωνικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας ανά επιλεγμένη περιοχή ενδιαφέροντος.
Για περισσότερες πληροφορίες :
Ιστοσελίδα έργου: thalla.org
Facebook (https://www.facebook.com/profile.php?id=61567079288823),
LinkedIn (https://www.linkedin.com/company/105395424/admin/dashboard/),