Αμοργός Γνωστό για τα παλαιότερα μοναστήρια στον κόσμο, προσελκύει χιλιάδες τουρίστες, κυρίως από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα.
National Geographic Πρόσφατα έκανε ένα ταξίδι στο νησί και γνώρισε την αδελφή Ειρήνη, μια μοναχή που είχε αρχίσει να μεταμορφώνει ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι στην Αμοργό σε όαση.
«Οι επισκέπτες έρχονται όλο το χρόνο για να περπατήσουν στον κήπο της με βυζαντινές τοιχογραφίες, να ακούσουν την ιστορία της και να αγοράσουν τους υπέροχους πίνακές της με θρησκευτικές εικόνες. Ήρθε για πρώτη φορά στο νησί πριν από 35 χρόνια ως νεαρή μητέρα και σύζυγος. Αφού πέθανε ο σύζυγός της, επέλεξε έναν νέο δρόμο. Το όνομά της είναι αδελφή Ειρήνη και τώρα είναι η μόνη μοναχή της Αμοργού», αναφέρει το άρθρο που φέρνει στο φως τη ζωή της αδελφής Ειρήνης.
Η αδελφή Ειρήνη επισκέφτηκε το νησί πριν από αρκετά χρόνια και μετά τον θάνατο του συζύγου της αποφάσισε να μετακομίσει στην Αμοργό και πήρε όρκους ως Ελληνορθόδοξη μοναχή το 2011. Περνά τις μέρες του κηπουρεύοντας, ζωγραφίζοντας και προσευχόμενος, αλλά πάντα καλωσορίζει τους επισκέπτες στο μοναστήρι του. , Άγιος Γεώργιος Βαλσαμίδης.
«Ήταν άδειο και μοναχικό και έπρεπε να δουλέψω σκληρά για να το κάνω παράδεισο», λέει. “Είναι πραγματικά παράδεισος!” Λέει στο National Geographic.
Το άρθρο συνεχίζει, «Μετά από μια συναρπαστική βόλτα σε σκονισμένους δρόμους, προσπαθώντας να αποφύγει τις απείθαρχες, περιπλανώμενες κατσίκες, ο Βαλσαμίδης μοιάζει με την Eden. Η πλούσια σκιά του φουσκώνει τον απογευματινό ήλιο και είναι ένα δώρο στο κρύο τοπίο: ένα μικρό θαύμα. Το μοναστήρι βρίσκεται πάνω σε ένα αρχαίο πηγάδι, στο παρελθόν κατοικούσαν αναγνώστες νερού του 17ου αιώνα που προμήνυαν το μέλλον των πιστών μέσω των ευλογιών του Αγίου Γεωργίου, του Υδάτινου Μαντείου. Η Εκκλησία αντιτίθεται σε τέτοιες ιδέες, οπότε ο επίσκοπος το σφράγισε καλά το 1967.