Δήμος Νάξου για Γιώργο Μεσολογγίτη: Οι φωνές μας εκείνη τη νύχτα θα ακουστούν τόσα δυνατά, που θα φτάσουν εκεί ψηλά στον ουρανό…
Ο Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων, εν όψει των αποκριάτικων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες ημέρες και δη των λαμπαδοφοριών, δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στον Γιώργο Μεσολογγίτη, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή.
Ο ίδιος είχε συντελέσει το 1995, στη δημιουργία αυτού του εθίμου και να γίνει ευρέως γνωστό σε όλη την Ελλάδα, με αποτέλεσμα σήμερα να θεωρείται από τα κορυφαία δρώμενα των αποκριών.
Διαβάστε την ανάρτηση του Δήμου Νάξου, στα μέσα της κοινωνικής δικτύωσης:
Το μακρινό 1995, μια παρέα φίλων της νεοσύστατης τότε Κινηματογραφικής Λέσχης, φορώντας λευκά σεντόνια, έχοντας στάχυα πάνω στα μαλλιά τους, με βαμμένα τα πρόσωπα τους και κρατώντας αναμμένες δάδες ξεχύθηκε από τα στενά του Κάστρου πραγματοποιώντας την πρώτη Λαμπαδοφορία στο νησί μας.
Μια αυθόρμητη κίνηση που έγραψε ιστορία και έγινε θεσμός για το νησί μας!
29 χρόνια μετά, δυστυχώς ένα μέλος εκείνης της παρέας δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας.
Μας άφησε νωρίς για το μεγάλο ταξίδι!
Ο λόγος για τον αγαπητό μας Γεώργιο Μεσολογγίτη.
Ένας άνθρωπος που συμμετείχε, ζούσε και στήριζε ενεργά κάθε Ναξιώτικη Αποκριά…
Ένας άνθρωπος συμμετείχε ενεργά σε όλα τα δρώμενα του πολιτισμού, μεταξύ των οποίων και της Αποκριάς.
Ο Γιώργος, ένας άνθρωπος γενναιόδωρος, ευαίσθητος, σίγουρα χαρισματικός και πάντα με τη διάθεση να συμβάλλει ανιδιοτελώς στην πολιτιστική πρόοδο του νησιού
Έχοντας γράψει θεατρικά έργα, έχοντας ανεβάσει θεατρικές παραστάσεις, καταθέτοντας δημιουργικές πολιτιστικές προτάσεις, αποτελούσε πάντα ένα κομμάτι του φωτός του πολιτισμού του νησιού μας! Ως παιδαγωγός δίδασκε πάντα στα μικρά παιδιά την ιστορία του τόπου μας και τους μεταλαμπάδευε την αγάπη του για αυτόν!
Η Κινηματογραφική λέσχη φέτος αφιερώνει την 29η Λαμπαδιοφορία στη μνήμη του εκλιπόντα συνδημότη μας!
Εμείς υποσχόμαστε ότι οι φωνές μας εκείνη τη νύχτα θα ακουστούν τόσα δυνατά, που θα φτάσουν εκεί ψηλά στον ουρανό, όπου ο Γιώργος υπερήφανος για το δρώμενο του νησιού του, θα μας χαρίσει ένα από τα λαμπερά εκείνα χαμόγελα του, που θα ανάψει όλα τα άστρα της βραδιάς, στις 16 του Μάρτη!
Λίγα ακόμα λόγια για το έργο του
Η ταινία «mind reader» σε δικό του σενάριο και σκηνοθεσία Μαρίας Παπαγεωργίου, εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Μονάχου το 1998.
Συνεργάστηκε με το «Θέατρο κάτω από τη Γέφυρα» γράφοντας τους στίχους στα χορικά για την παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη που περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα, και στα τραγούδια της παράστασης «Η χρυσή μηλιά», ένα παραδοσιακό πολωνέζικο παραμύθι, που ανέβηκε από την παιδική σκηνή του θεάτρου το 2001-2002. Εργάστηκε στο Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο του Καΐρου στην Αίγυπτο, και ήταν μέλος της συντακτικής ομάδας του περιοδικού «Πάπυροι», που εξέδιδε το Ε.Π.Κ.Κ. Κατά την ίδια χρονική περίοδο μετέφρασε στα ελληνικά το μεγαλύτερο μέρος των βιβλίων του Αιγυπτιακού Μουσείου στο Κάιρο, από τις εκδόσεις Farid Atiya Press.
Δίδαξε την ελληνική γλώσσα σε ομογενείς και αλλοδαπούς σπουδαστές στην Τρίπολη του Λιβάνου και στο ελληνικό χωριό της Ουγγαρίας, Μπελογιάννης.
Έχουν ανέβει στη σκηνή τα θεατρικά του έργα για παιδιά «Τα μαγικά κουλουράκια», «Η Κάλω και οι καλικάντζαροι», καθώς και το έργο «Λυσιστρώ …όνειρα γλυκά» και η παράσταση Βασιλική Τριανταφύλλου: Αχ, Γιάννη μ’! (2018)