Επιπλέον 122 προϊόντα των Κυκλάδων με τη σφραγίδα του δικτύου Aegean Cuisine
Τα αποτελέσματα του Δ’ κύκλου αξιολόγησης για τη δημιουργία μητρώου προϊόντων που παράγονται στις Κυκλάδες βάσει των προδιαγραφών και κριτηρίων του δικτύου Aegean Cuisine (Aegean Cuisine Recommended Products), ανακοίνωσε σήμερα το Επιμελητήριο Κυκλάδων.
Κατόπιν πρόσκλησης προς τους παραγωγούς που ασχολούνται με την παραγωγή, τη μεταποίηση και την τυποποίηση τοπικών προϊόντων, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης του δικτύου Aegean Cuisine, 42 παραγωγοί του νομού απέστειλαν για τον Δ’ κύκλο τα προϊόντα τους, τα οποία αξιολογήθηκαν από διευρυμένη, σε σχέση με τον προηγούμενο κύκλο, επιτροπή αξιολόγησης.
Στην οκταμελή επιτροπή συμμετείχαν ειδικοί και ευρέως αναγνωρισμένες προσωπικότητες στον χώρο της οινο-γαστρονομίας και της πρωτογενούς παραγωγής και πιο συγκεκριμένα οι: Ανδρέας Ν. Ανδρουλιδάκης (δημοσιογράφος γεύσης & οίνου), Γιάννης Γαβαλάς (Ιδιοκτήτης εστιατορίου Aegean Cuisine, “Αρακλειά”), Νανά Δαρειώτη (δημοσιογράφος γεύσης), Μαριάννα Κομητοπούλου (Food Marketing Specialist), Θάλεια Τσιχλάκη (δημοσιογράφος γεύσης & οίνου), ενώ φέτος η επιτροπή διευρύνθηκε με την παρουσία του εκπροσώπου της TÜV Hellas (TÜV Nord) και τεχνολόγου τροφίμων MSc, Γιάννη Κακού και του καθηγητή του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηγεωργίου. Πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης ήταν ο Γιάννης Ρούσσος, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων. Στην αρχική σύνθεση της επιτροπής βρισκόταν και η γνωστή σεφ και επιχειρηματίας Ντίνα Νικολάου, η οποία όμως λόγω ενός απρόβλεπτου γεγονότος δεν μπόρεσε να δώσει το “παρών”.
Μετά και τις 17 νέες προσθήκες σαντορινιών προϊόντων, κατόπιν της πρόσφατης αξιολόγησης, στο μητρώο Aegean Cuisine περιλαμβάνονται συνολικά 81 προϊόντα από τη Σαντορίνη.