Παύλος Μαρινάκης για ηλεκτρικό ρεύμα : Θα υπάρξει οριζόντια επιδότηση, αν χρειαστεί
Την Παρασκευή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1 και αναφέρθηκε στις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος και τις αυξήσεις στη χονδρική αγορά.
Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «αν κριθεί απαραίτητη η οριζόντια επιδότηση, όπως έγινε και τον Αύγουστο, θα υπάρξει άμεση στήριξη. Οι καταναλωτές δεν θα αντιμετωπίσουν υπερβολικές αυξήσεις, και το Κράτος θα καλύψει τις αυξήσεις εκείνες για τις οποίες δεν ευθύνονται, όπως η άνοδος των τιμών της χονδρεμπορικής αγοράς».
Συμπλήρωσε ότι «υπάρχουν τα εργαλεία για να υποστηρίξουμε τους καταναλωτές όταν οι αυξήσεις είναι αδικαιολόγητες, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να παρέμβουμε όπου χρειάζεται. Δεν ποινικοποιούμε το κέρδος, αλλά η κερδοσκοπία σε τέτοιες περιόδους είναι κατακριτέα».
Ο Παύλος Μαρινάκης υπογράμμισε επίσης ότι «οι επιδοτήσεις δεν προέρχονται μόνο από τα χρήματα των φορολογουμένων, αλλά και μέσω μέτρων όπως η φορολόγηση των υπερκερδών» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει μια άνευ προηγουμένου στρέβλωση στην αγορά, και γι’ αυτό ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε επιστολή στη Φον ντερ Λάιεν, εκπροσωπώντας τις φτωχότερες χώρες. Η Ελλάδα πλέον συμμετέχει ενεργά στο τραπέζι των λύσεων, προτείνοντας και προσφέροντας λύσεις, όπως έγινε με το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 40 δισ. ευρώ για την πανδημία».
Σε ερώτηση για το επίδομα θέρμανσης και τα κριτήρια που αποκλείουν πολλά νοικοκυριά από την ενίσχυση, ανέφερε ότι για πρώτη φορά υπάρχει αυξημένη επιδότηση για όσους χρησιμοποιούν ηλεκτρική ενέργεια για τη θέρμανση του σπιτιού τους. Επιπλέον, τόνισε πως «καμία άλλη κυβέρνηση δεν έχει μειώσει τόσους φόρους. Από την Πρωτοχρονιά, 12 φόροι έχουν μειωθεί και το αφορολόγητο όριο αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ».
Ασκώντας κριτική στην αντιπολίτευση, ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε: «μας κατηγορούν για επιδόματα: να καταργήσουμε μια σειρά από επιδόματα, όπως για τη φοιτητική στέγη ή για τη νέα μητέρα; Η αντιπολίτευση οφείλει να απαντήσει ποια επιδόματα θεωρεί ότι πρέπει να καταργηθούν, διαφορετικά πρόκειται για “άλλα λόγια να αγαπιόμαστε”».