…Γι’ αυτόν τον λόγο, επιβάλλεται ( πιστεύουμε), να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις που αφορούν α) στους σχεδόν άδειους (…Σαρακοστιανούς!;) δρόμους που «ταλαιπωρούνται» από τις άθλιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, β) στις παραμελημένες παραλίες και τις ακτές που περιμένουν πώς και πώς την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και γ) στον κεντρικό προβλήτα του λιμανιού που θα έπρεπε να είναι πιο λειτουργικός…
Μάρτης γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης στο …ημερολόγιο. Γι’ αυτόν τον λόγο επιβάλλεται (πιστεύουμε), να κάνουμε κάποιες επισημάνσεις που αφορούν α) στους σχεδόν άδειους (…Σαρακοστιανούς!;) δρόμους που «ταλαιπωρούνται» από τις άθλιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, β) στις παραμελημένες παραλίες και τις ακτές που περιμένουν πώς και πώς την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου και γ) στον κεντρικό προβλήτα του λιμανιού που θα έπρεπε να είναι πιο λειτουργικός…
Στους δρόμους, εντός και εκτός πόλεως Νάξου, αλλά και στην παραλία της δυτικής ακτής, οι κάδοι των απορριμμάτων πέρσι …κουτσοδούλεψαν. Πάντως, το τελικό αποτέλεσμα, σε καμία των περιπτώσεων, δεν ήταν ικανοποιητικό. Τα των αδυναμιών, αντικειμενικών αδυναμιών που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Καθαριότητας του ημετέρου δήμου (υποστελέχωση) είναι γνωστό, λίγο ώς πολύ, σε όλους μας…
Στους δρόμους, κεντρικούς και ημικεντρικούς, η «καμήλα» (κυκλοφοριακό πρόβλημα) που σουλατσάρει …«δαγκώνει» σε μια χρονική περίοδο που στο νησί μας είμαστε «εμείς κι εμείς»!
Για το Κυκλοφοριακό, έχουν ειπωθεί, κατά καιρούς πολλά. Πολλά και όχι καλά. Από ημεδαπούς αλλά και αλλοδαπούς επισκέπτες του νησιού μας. Διορθωτικές παρεμβάσεις/ρυθμίσεις απαιτούνται, κύριοι… Τώρα! Σήμερα, κιόλας! Γιατί αύριο θα είναι αργά. Πολύ αργά. Τώρα, να σας δω που η παραλία, ή θα μονοδρομηθεί ή θα γίνει διπλής κατευθύνσεως (προσωρινά, και για την καλοκαιρινή περίοδο), με βάση την απόφαση του λιμενάρχη Νάξου (που κατ’ αποκλειστικότητα έφερε στο προσκήνιο της τοπικής επικαιρότητας η «Κ», προ ημερών)
Υπάρχει πρόβλημα εκεί πάνω στον κεντρικό προβλήτα. Απαιτείται/επιβάλλεται να διορθώσουμε τις οφθαλμοφανείς δυσλειτουργίες (μποτιλιαρίσματα κ.λπ.) που παρατηρούνται στον εικονιζόμενο νευραλγικό (ευαίσθητο) χώρομ κάθε που η τουριστική περίοδος ανεβάζει ρυθμούς.
Οι παραπάνω «πληγές» που χρόνια τώρα κουβαλά στο κορμί της επάνω η τουριστική Νάξος, είναι η «αχίλλειος πτέρνα» της. Και το άσχημο και λυπηρό είναι ότι για όλα τα παραπάνω, η προετοιμασία του νησιού μας εν όψει καλοκαιριού, υποτυπώδης είναι. Αυτό τουλάχιστον διαπιστώνουμε τούτη την κρίσιμη χρονική περίοδο, εμείς.
Υπάρχει σχεδιασμός για την απεμπλοκή του νησιού μας από τα προαναφερθέντα προβλήματα;
Έχουμε κάνει κάτι;
Με τι «μούτρα», ως τουριστικός προορισμός, θα υποδεχθούμε τους επισκέπτες του φετινού απαιτητικού καλοκαιριού;
Όλοι όσοι πραγματικά νοιάζονται για την πορεία αυτού του τόπου στο τουριστικό στερέωμα, υιοθετούν τις παραπάνω επισημάνσεις που σήμερα εμείς κάνουμε.
Ο τουρισμός αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κεφάλαια για την εγχώρια οικονομία της Ελλάδας.
Ο τουρισμός συμβάλλει και θα συμβάλλει ολοένα και περισσότερο στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν και στην απασχόληση. Είναι δε η μεγαλύτερη και ισχυρότερη βιομηχανία της Ελλάδας καθώς συμμετέχει άμεσα ή έμμεσα στο Α.Ε.Π., προσφέροντας απασχόληση σε 1.000.000 και πλέον εργαζομένους.
Η Ελλάδα του σήμερα, σύγχρονη και έτοιμη να παρέχει οποιαδήποτε υπηρεσία και προϊόν επιθυμεί ο επισκέπτης και φιλοξενούμενός της, δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, και αποτελεί τον ιδανικότερο προορισμό ακόμη και για τον πιο απαιτητικό επισκέπτη.
Στην Ελλάδα μπορεί ο τουρίστας να κάνει όλα τα είδη τουρισμού και να αποκομίσει γνώσεις, να φωτιστεί ο νους του από τον πλούτο και τις γνώσεις που παρέχει η επαφή με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, να πάρει μαζί του αξέχαστες εμπειρίες, να δει σπάνιες φυσικές ομορφιές, να χαρεί τον μοναδικό ελληνικό ήλιο και θάλασσες, να ξεκουραστεί, να ψυχαγωγηθεί, να γνωρίσει μοναδικά έθιμα και παραδόσεις, να γευτεί τη νοστιμότερη κουζίνα, να περιηγηθεί στα πανέμορφα ανοιξιάτικα, είτε φθινοπωρινά είτε χειμωνιάτικα τοπία της, μιας και η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό όλες τις εποχές του χρόνου.
Η Ελλάδα συνδυάζει τέλεια το απέραντο γαλάζιο των θαλασσών και το καταπράσινο των δασών της, συνθέτοντας ένα αρμονικό και ιδανικό για τουρισμό, ξεκούραση και τέρψη τοπίο.
Συνδυάζει ένα μεγάλο αριθμό βουνών, δασών και πεδιάδων με την πλειάδα των καταγάλανων ή γαλαζοπράσινων, από το πράσινο που τις περιτριγυρίζει, θαλασσών της μην έχοντας τίποτα να ζηλέψει από έναν εξωτικό τουριστικό προορισμό.
Βρέχεται από το Ιόνιο και το Αιγαίο πέλαγος στα οποία υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός νησιών που φτάνουν να αποτελούν το 1/5 της συνολικής της εκτάσεως.
Εξαιτίας της φύσεώς της και της μορφολογίας της, η Ελλάδα είναι πλούσια σε φυσικά μνημεία: φαράγγια, σπήλαια, γεωλογικά τοπία, ηφαίστεια, καταρράκτες και ιαματικές πηγές, οι οποίες λόγω του ηφαιστειογενούς της εδάφους υπάρχουν σε πολλές περιοχές και αποτελούν άλλον ένα πόλο έλξεως Ελλήνων και ξένων τουριστών. Χαρακτηριστικό των πηγών αυτών είναι το νερό τους, το οποίο είναι ικανό να θεραπεύσει κάποιες ασθένειες, έχει δηλαδή θεραπευτικές ιδιότητες.
Εν ολίγοις: Τι σκοπεύει η δημοτική αρχή Νάξου & Μικρών Κυκλάδων να κάνει προς την κατεύθυνση αποκαταστάσεως της καλής εικόνας του νησιού μας, σε δρόμους, παραλίες και ακτές και στον κεντρικό προβλήτα του λιμανιού; Και ακόμη: ποια είναι, τέλος πάντων, η ενημερωτική πολιτική που προτίθεται που ασκήσει η δημοτική αρχή στον τουριστικό τομέα;
Τα προβλήματα που παραπάνω περιγράψαμε (θίξαμε) αποτελούν αναντίρρητα «αγκάθι» στο κορμί της τουριστικής Νάξου. Ένα «αγκάθι» που θα μας εκθέσει στα μάτια του επίδοξου, αυριανού ημεδαπού και αλλοδαπού επισκέπτη…
-Άνοιξη στον …τοίχο! Ξυπνήστε! πριν είναι αργά…