Ο παρουσιαστής-καλλιτέχνης Νίκος Παπαδάκης και η Μαρία Ψωμά, ιατρός-βιοπαθολόγος μίλησαν στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την αποτοξίνωση.
O Νίκος Παπαδάκης μίλησε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη και είπε τι κάνει όταν θέλει να αποτοξινώσει το σώμα του.
Ο παρουσιαστής συνήθως όταν ξυπνάει πίνει τρία ποτήρια νερό και κατόπιν καταναλώνει το πρωινό του.
Συγκεκριμένα περιέγραψε: «Πίνω το νερό, αφήνω μία ώρα τα δημητριακά να μουλιάσουν μέσα σε ένα γυάλινο μπολ για να μην γίνει αυτή η διαδικασία στο στομάχι μου».
Τόνισε ότι μεταξύ του νερού που πίνει αφήνει ένα χρονικό διάστημα μίας ώρας κενό για να φάει το πρωινό του.
Για τον Νίκο Παπαδάκη αποτοξίνωση δεν είναι μόνο να προσέχει τι θα φάει αλλά και η «αποτοξίνωση» του μυαλού.
Όπως περιέγραψε ο παρουσιαστής: «Πρέπει να βοηθήσουμε όλο αυτό (την αποτοξίνωση) πέρα από την τροφή άλλα και με το μυαλό το σώμα μας» και επεξήγησε «δεν είναι μόνο τι θα φάμε και τι θα πιούμε είναι και ο τρόπος που σκεπτόμαστε».
Η Μαρία Ψωμά, ιατρός – βιοπαθολόγος μίλησε στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη και τον Νίκο Παπαδάκη για την αποτοξίνωση και τους μύθους γύρω από αυτήν.
Αποτοξίνωση δεν σημαίνει δίαιτα
Η κα Ψωμά αρχικά ξεκαθάρισε ότι η σύνδεση που γίνεται μεταξύ δίαιτας και αποτοξίνωσης είναι λάθος.
Ο οργανισμός από μόνος του αποβάλλει όλα τα ταξικά.
Αναφορικά με το θέμα της δίαιτας έχει γίνει λάθος ενημέρωση, «είναι εσφαλμένη αντίληψη να νομίζουμε ότι κάνουμε όταν κάνουμε αποτοξίνωση κι έτσι αδυνατίζουμε».
Ποιες τοξίνες υπάρχουν στο περιβάλλον;
Η βιοπαθολόγος επεξήγησε σχετικά με τις τοξίνες: «Έχουμε τις τοξίνες που είναι ζωικής ή φυτικής προέλευσης και έχουμε και τις τοξικές ουσίες».
Οι τοξικές ουσίες είναι αυτές που εισέρχονται μέσα στον οργανισμό μας από βιομηχανοποιημένα προϊόντα, τον αέρα, την ατμοσφαιρική ρύπανση και το νερό.
Πώς καθαρίζουμε τα τρόφιμα από τις τοξίνες;
Η Μαρία Ψωμά συμβούλευσε να πλένουμε τα τρόφιμα με άφθονο κρύο νερό, το πλύσιμο με ξύδι που λέγεται δεν ισχύει.
Επιπλέον η ιατρός τόνισε ότι τα φρούτα δεν τα πλένουμε όταν τα αγοράσουμε από το σούπερ μάρκετ, αλλά λίγο πριν τα καταναλώσουμε.
Οι τροφές που αποτοξινώνουν τον οργανισμό
Η διαδικασία της αποτοξίνωσης στον οργανισμό γίνεται από το συκώτι σε δύο φάσεις.
Στη φάση ένα που παίρνει τα τοξικά και την φάση νούμερο δύο που τα αποβάλλει.
Το μπρόκολο, το σκόρδο και το παντζάρι για παράδειγμα περιέχουν συστατικά που βοηθούν στην παραγωγή ενζύμων που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση.
Γενικά ό,τι περιέχει βιταμίνη C συμβάλλει την αποτοξίνωση.
Τι είναι οι δυσανεξίες και ποια η σχέση τους με την αποτοξίνωση του οργανισμού
Η κα Ψωμά ανέφερε σχετικά: «Τα τεστ δυσανεξίας τα έχουν προβάλλει σαν τεστ αδυνατίσματος, ενώ δεν είναι έτσι».
Πώς η άσκηση συμβάλλει στην αποτοξίνωση;
Η εφίδρωση που παράγεται μέσω της σωματική άσκησης είναι ένας τρόπος, ώστε να αποβληθούν οι τοξίνες από το σώμα, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο ανθρώπινο σώμα.
Αποτοξίνωση μετά από τροφική «κραιπάλη»
Την επόμενη μέρα της κραιπάλης καλό είναι – εάν κάποιος επιθυμεί να αποτοξινωθεί – να αποφύγει βιομηχανοποιημένες τροφές, να επιλέγει ανεπεξέργαστα προϊόντα, να αποφεύγει το αλάτι, την ζάχαρη, το αλκοόλ και να πίνει νερό για να ενυδατώνεται.
Η αποτοξίνωση ξεκινά από τον ψυχισμό
Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να βρίσκουν τρόπους να «ξεφεύγουν» και να ηρεμούν ώστε να προστατεύoυν και το σώμα τους.