Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κτηματολογίου, επί των αναρτημένων δασικών χαρτών κατατέθηκαν σχεδόν 332.000 αντιρρήσεις, οι οποίες αντιστοιχούν σε δυόμισι εκατομμύρια στρέμματα (περίπου το 2% της χώρας).
Ωστόσο, ο αριθμός τους ποικίλλει ανά περιοχή. Αντιρρήσεις για περισσότερα από 100.000 στρέμματα κατατέθηκαν στην Αττική, στην Κρήτη, στις Κυκλάδες, στη Λακωνία και στην Αιτωλοακαρνανία. Σε κάποιες περιοχές οι αντιρρήσεις αντιπροσωπεύουν σημαντικό τμήμα της συνολικής έκτασης. Για παράδειγμα, στο Ρέθυμνο οι αντιρρήσεις αφορούν το 13% της έκτασης της περιφερειακής ενότητας, στα Χανιά το 12%, στη Λευκάδα το 8%, στη Ζάκυνθο το 8% και στην Κεφαλονιά το 6,5%.
Οι αντιρρήσεις, όμως, που υποβλήθηκαν στην Αττική είναι τόσο πολλές, που αντιπροσωπεύουν το 8,6% του συνόλου των αντιρρήσεων σε όλη τη χώρα. Ο στόχος είναι εντός δύο μηνών να έχει κυρωθεί πάνω από το 90% των δασικών χαρτών, για το οποίο δεν υπάρχουν αντιρρήσεις, ενώ σε ενάμισι με δύο χρόνια θα πρέπει να έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις από τις αρμόδιες επιτροπές, οι οποίες σήμερα ξεπερνούν τις 100 και προβλέπεται να αυξηθούν το επόμενο διάστημα.
Παράλληλα, το αρμόδιο υπουργείο θα καταθέσει εντός του Σεπτεμβρίου νομοθετική ρύθμιση για τις εκχερσωμένες δασικές εκτάσεις που καλλιεργούνταν και λάμβαναν επιδότηση, οι οποίες καταλαμβάνουν σχεδόν δύο εκατομμύρια στρέμματα σε όλη τη χώρα.