Συνταγή για κέικ με σύκα τσαπέλες Μεσσηνίας και γλάσο καφέ
Υλικά
1 1/2 κούπα σύκα Τσαπέλες Μεσσηνίας ψιλοκομμένα
1 κούπα καυτό καφέ φίλτρου
1 3/4 κούπας αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. ανθός αλατιού
1/2 Κ.Υ. κανέλα σε σκόνη
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
1/2 κούπα βούτυρο μαλακό
2/3 κούπας καστανή ζάχαρη
2 μεγάλα αβγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κούπα καρύδια, χοντροκομμένα
Για το γλάσο καφέ
1 κούπα ζάχαρη άχνη
2 κ.σ. καφέ espresso
1 κ.γ. υγρή βανίλια
Για το σερβίρισμα
καρύδια, χοντροκομμένα
σύκα Τσαπέλες Μεσσηνίας