Κατακόρυφα ανεβαίνουν πλέον μέρα με την ημέρα οι τόνοι στο πολιτικό σκηνικό, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαπολύει δριμεία επίθεση από τον Μαραθώνα στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή την απόφασή του να αποσύρει το κόμμα του από τις ψηφοφορίες της Βουλής.
«Ακτιβισμός 2012»
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για αδιανόητο ακτιβισμό που «μυρίζει» 2012 με αφορμή την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από όλες τις ψηφοφορίες στη Βουλή μέχρι την προκήρυξη εκλογών.
«Τότε που είχαμε την άνω και την κάτω πλατεία και κάποιοι φωνάζανε να εισβάλουν στη Βουλή με τα γνωστά χυδαία συνθήματα. Ας του κάποιος ότι έχουμε κοινοβουλευτική δημοκρατία και όχι πεζοδρομιακή δημοκρατία», είπε ο πρωθυπουργός.
Σε τηλεοπτική μονομαχία με τον Αλέξη Τσίπρα καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ
«Αν θέλει συγκρίσεις και διάλογο μπορεί να τον έχει. Αύριο κιόλας. Ας έρθει σε μια τηλεμαχία. Εφτά χρόνια τώρα το αποφεύγει».
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης μίλησε για «τραμπισμό» και δεν απέκλεισε ακόμη και φαινόμενα όπως η εισβολή στο Καπιτώλιο.
«Μπορεί να το δούμε και αυτό γιατί υπάρχει και μια προληπτική αμφισβήτηση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ της ακεραιότητας των εκλογών».
Στα ύψη η ένταση στη Βουλή
Η ένταση δεν άργησε να πάρει τον δρόμο για τη βουλή όπου έγινε γνωστό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα συμμετέχει ούτε στην επιτροπή Δεοντολογίας.
«Δε θέλουμε και δεν μπορούμε να επικυρώνουμε την αντισυνταγματική εκτροπή που ζούμε τους τελευταίους 6 μήνες», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη.
«Ναι μεν είναι δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ουσιαστικά αυτό είναι συνταγματική εκτροπή για να το γυρίσουμε και ανάποδα», είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Βρούτσης.
«Προεκλογικές φωτοβολίδες και απέραντη υποκρισία. Γιατί 4 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ συνέπραττε με τη ΝΔ», είπε από την πλευρά του ΚΚΕ, ο Θανάσης Παφίλης.
Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η αντιπαράθεση μετά τις δηλώσεις Τσαπανίδου ότι μια πιθανή συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να είναι προϊόν εκβιασμού, με τη Χαριλάου Τρικούπη να μιλά τώρα για εκβιασμό του Νίκου Ανδρουλάκη από την Κουμουνδούρου.
Πάντως τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών από την πρώτη Κυριακή δίνουν και παίρνουν, με τον ΣΥΡΙΖΑ να επιμένει στην προοδευτική διακυβέρνηση και το ΠΑΣΟΚ να ζητά μια κάλπη και προγραμματική συνεργασία.