Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο περιορισμός κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 3 Μαΐου, ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.
Την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα, ενώ αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο δύο ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα. Συστήνεται η διενέργεια προηγούμενου οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.
Τα καταστήματα τη Μεγάλη Εβδομάδα θα λειτουργήσουν ως εξής :
Μ. Δευτέρα μέχρι Μ. Πέμπτη 09.00 – 20.30, Μ. Παρασκευή 13.00 – 19.00, Μ. Σάββατο 1 Μαΐου 09.00 – 15.00, Κυριακή του Πάσχα μέχρι και Τρίτη του Πάσχα κλειστά.
Μέχρι τις 10 Μαΐου και ώρα 6.00, απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. Στην περίπτωση της Αττικής, η μετακίνηση δεν επιτρέπεται εκτός των ορίων της Περιφέρειας και από ή προς την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων.
Η μετακίνηση μεταξύ Περιφερειακών Ενοτήτων επιτρέπεται στις εξής περιπτώσεις και μόνο:
Μετακίνηση από και προς την εργασία με τον τρόπο που προβλεπόταν. Σημειώνεται ότι τα προσκομιζόμενα έγγραφα προς πιστοποίηση της μετακίνησης για λόγους εργασίας, προσδιορίζουν το χρόνο έναρξης και λήξης της μετακίνησης και διασταυρώνονται από τις αρχές ελέγχου με τα στοιχεία που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου αλλά και στο Πληροφοριακό Σύστημα Εργάνη.
Όσον αφορά στους αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες, σημειώνεται ότι στην υπεύθυνη δήλωση/βεβαίωση πρέπει να αναφέρεται συγκεκριμένα ο λόγος μετακίνησης, παραδείγματος χάριν αν υπάρχει προγραμματισμένο ραντεβού σε συγκεκριμένη δημόσια υπηρεσία, ενώ ο συνολικός χρόνος μετακίνησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 48 ώρες.
Μετακίνηση για λόγους υγείας αποκλειστικά και μόνο στην περίπτωση μετακίνησης προς δημόσια δομή υγείας, η οποία σε περίπτωση ελέγχου πρέπει να πιστοποιείται από σχετικό έγγραφο της ίδιας της δομής.
Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας.
Μετάβαση σε κηδεία. Στην περίπτωση αυτή ο μετακινούμενος σε περίπτωση ελέγχου καλείται να επιδείξει πέραν της σχετικής βεβαίωσης ή sms με κωδικό 5 τα ακόλουθα δύο έγγραφα: την ληξιαρχική πράξη θανάτου, αλλά και την άδεια ταφής.
Επίσης, εξαιρείται η μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων. Σε αυτή την περίπτωση ο μετακινούμενος γονέας υποχρεούται σε περίπτωση ελέγχου να επιδεικνύει αμετάκλητη δικαστική απόφαση, συμβολαιογραφική πράξη λύση του γάμου σε περίπτωση διαζυγίου ή υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 σε περίπτωση διάστασης, καθώς και στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου.
Δεν επιτρέπεται η συνδυαστική χρήση βεβαίωσης μετακίνησης για λόγους εργασίας και Ε1 για εφάπαξ μετάβαση σε μόνιμη κατοικία. Δηλαδή δεν μπορεί ο επαγγελματίας να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του για να μεταβεί στο χωριό ή εκτός Περιφερειακής Ενότητας και να επιστρέψει στον τόπο μόνιμης κατοικίας του επιδεικνύοντας το Ε1.
Επίσης, σημειώνεται ότι η μετακίνηση εκτός Περιφερειακής Ενότητας για τη συγκομιδή αγροτικών προϊόντων δεν επιτρέπεται από ιδιώτες με επίδειξη Ε9 για τη συγκεκριμένη περίοδο.
Σε περίπτωση που παραβιαστεί ο περιορισμός κυκλοφορίας επιβάλλονται πρόστιμα και συγκεκριμένα :
300 ευρώ για την παραβίαση περιορισμού κυκλοφορίας και 500 ευρώ στην περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο προβεί σε δήλωση ψευδών ή πλαστών στοιχείων ή σε έκδοση ψευδούς βεβαίωσης και δεν αποκλείεται να υπάρξουν ποινικές κυρώσεις.